keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Musiikkimuistoja

Elikkäs olen siis pienen elämäni aikana kuunnellut vaikka minkälaista musiikkia. Annan nyt siitä esimerkkejä. Osa biiseistä on vieläkin hyviä ja joistain en taas välitä enää tippaakaan. Laitan myös biisejä, jotka ovat olleet suuressa osassa fanitustani.

Ensimmäinen bändi, josta opin pitämään, oli Uniklubi. Tätini kuunteli tätä kyseistä bändiä ja aloin myös kuunnella sitä. Mielestäni Uniklubin sanoitukset ovat todella hyviä ja laulajan Jussin ääni on mielestäni persoonallinen.




Vuonna 2007 olin Idols-fanaatikko ja sen seurauksena aloin kuunnella Ari Koivusta. Omistan hänen molemmat soololevynsä. Ensimmäinen oli mielestäni parempi. Nykyisin hän toimii Amoralin laulajana.




Samana vuonna, myös Idolsin seurauksena, aloin kuunnella Anna Abreuta. Hänen musiikkiaan en enää kuuntele, mutta mielestäni hänellä on ollut hieno laulajanura tähän mennessä.




PMMP oli pitkään lempibändini. Heillä on fiksut sanoitukset ja helposti laulettavia biisejä. (Ainakin omasta mielestäni...) Minua harmittaa että he ovat nyt lopettaneet. Aluksi veljeni kuunteli PMMP:tä ja sen seurauksena aloin itsekin kuunnella sitä.





Seuraavaksi Jenni Vartiainen. Hänellä on mielestäni ihanan pehmeä ääni. Biisit ovat myös hyviä varsinkin sanoituksiltaan. Hänellä on myös monta kivaa musiikkivideota. En ole niinkään uudempia biisejä kuunnellut, mutta omistan Seili- levyn. Se on todella hyvä.





Seiskalla kuuntelin todella paljon Hurtsia. Biisit ovat aivan ihania ja Theon ja Adamin pukeutumistyylit ovat täydelliset. Biisien sanoituksissa on ideaa ja soittimet taustalla kruunaavat kaiken. Emme saa myöskään unohtaa Theon upeaa ääntä. En juurikaan kuuntele hirveästi englanninkielistä musiikkia, mutta Hurtsin sanoituksista saa jopa selvää.



 Hahaa! Seuraavana oli vuorossa Guns N' Roses. Yhdessä vaiheessa tämä bändi oli minulle koko elämä! Musiikki oli mahtavaa ja jäsenet olivat todella karismaattisia. Omistan muutaman levyn. Vanhat biisit ovat todella hyviä, mutta myös uudempien joukossa on mahtavia biisejä. Bändin musiikkityyli on muuttunut paljon vuosien aikana ja suurin syy mahtaa olla vaihtuneet jäsenet. Axl Rose on ainut alkuperäisjäsen.



Tämän vaiheen jälkeen taisi tulla kpop. Onhan kaikkien vaiheiden välissä ollut tottakai muoitakin hyviä bändejä ja artisteja, mutta tuossa nyt nuo tärkeimmät.

Nykyään en oikein enää tiedä, mitä kuuntelen. Kuuntelen enimmäkseen kaikkea vanhaa... Muutama päivä sitten halusin kuunnella autossa Carolaa, hoilaan välillää Elämää juoksuhaudoissa, soittelen pianolla Peltoniemen Hintriikan surumarssia ja muuta vastaavaa. Olen aika kaikkiruokainen tämän musiikin suhteen. Onhan se aikamoinen harppaus Anna Abreusta Guns N' Rosesiin...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti